Training en dagbesteding

Werkwijze
Contact

Werkwijze

Als u met pijn in uw hart naar werk gaat en de hond alleen thuislaat is de dagbesteding voor honden bij 4WalkingDogs wellicht iets voor u. De dagbesteding is er  om uw hond een fijne dag te bezorgen en te trainen in de omgang met andere honden. Er zijn twee ruime velden waar de honden onder begeleiding aan elkaar kunnen snuffelen en naar hartelust kunnen spelen en ravotten. En als ze uitgespeeld zijn kunnen ze warm of koel en droog een dutje doen. Er is non-stop toezicht op de harmonie in de roedel en iedere hond krijgt de aandacht die hij nodig heeft. Oudere honden kunnen wat dichter in de buurt blijven en jongere honden krijgen wat meer structuur.

De omgeving van de dagbesteding is landelijk. Als het koud en nat is kunnen de honden naar binnen. En er is schaduw als het warm is of een tuinslang en zelfs airconditioning.

U sluit een abonnement af voor 1, 2, 3 of 4 dagen in de week. Zo zijn de groepen redelijk stabiel en de honden vertrouwd met elkaar.

U kunt de hond brengen tussen 7.30 uur en 9.00 uur, waar iemand u, op enige afstand van de roedel, opvangt en de hond van u overneemt. Zo bewaren we de rust in de groep. U kunt voor het terrein parkeren.

Tussen 13.30 uur en 17.30 uur kunt u uw hond ophalen. Mocht dat niet lukken dan kunnen wij uw hond naar huis brengen. Uiteraard hebben we hier de sleutel van het huis voor nodig, waarvoor we een sleutelcontract afsluiten.

Als u gebruik wilt maken van onze dagbesteding kunt u een afspraak maken voor een kennismaking en tevens rondleiding. De hond kan gezellig meekomen en heeft al de kans om samen met zijn baas eens lekker rond te snuffelen, dit maakt het verdere gewenningsproces vaak al wat makkelijker. Daarna is er een mogelijkheid voor een oefendag. Als u de hond weer komt ophalen bespreken we de oefendag en besluiten we of er meer oefendagen nodig zijn.

Als u en uw hond het leuk vinden en de hond wordt door ons geschikt bevonden dan kunt u een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten voor één of meerdere dagen in de week.

Veelgestelde vragen

Is mijn hond geschikt?

Uw hond moet minmaal 6 maanden oud zijn. Uiteraard moet uw hond gezond zijn en geen besmettelijke ziektes hebben. Uw hond moet ingeënt zijn zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Als uw hond loops is kan ze niet naar de dagbesteding. Ook een ongecastreerde volwassen reu is een te zware belasting voor de roedel.

Verder wordt tijdens de oefendagen het gedrag van uw hond beoordeeld op geschiktheid voor de groep.

Kan ik het eerst uitproberen?

Uiteraard kunt u het eerst uitproberen. Een hond moet aan de groep wennen. Neem contact op om een afspraak te maken, zodat er extra aandacht is voor uw hond. De eerste oefendag is gratis. Mocht u meer oefendagen nodig hebben dan kost dat € 17,50 per keer met een maximum van 4 oefendagen. Daarna zult u een abonnement moeten nemen. Een abonnement is maandelijks opzegbaar.

Ik heb niet de hele dag nodig

U kunt uw hond vanaf 13.30 uur ophalen of wij kunnen hem wegbrengen. Voor andere vormen kunt u het best even bellen of mailen.

Ik ga op vakantie, moet ik dan doorbetalen?

Als u 'normaal' op vakantie gaat dan loopt het abonnement door. We houden een plaats voor u vrij en de kosten worden er niet minder om. Mocht het zo zijn dat u voor langere tijd weg bent, meer dan een maand, neem dan even contact op dan kunnen we kijken wat we kunnen doen.

Ik heb meer dan één hond, krijg ik korting?

Het abonnement is voor beide honden hetzelfde, maar als u gebruikmaakt van de wegbreng service betaalt u niet extra voor een tweede hond.

Als uw hond of honden meerdere dagen in de week komen krijgt u afhankelijk van het aantal dagen extra korting.

Hoe gaat de betaling?

U betaalt het abonnement maandelijks vooraf. Hiervoor sturen wij maandelijks aan het begin van de maand een factuur. Als u in de maand ervoor gebruik heeft gemaakt van de wegbrengservice dan worden de kosten daarvoor vermeld op dezelfde factuur.

Het bedrag kan overgemaakt worden op het rekeningnummer vermeld op de factuur t.n.v. 4WalkingDogs en onder vermelding van het factuurnummer.

Mijn hond is angstig of onzeker

We zullen het gedrag van uw hond beoordelen tijdens de oefenperiode. De training die onderdeel is van de dagbesteding is erop gericht dat uw hond leert om te gaan met andere honden. De potentie die er is om negatief gedrag bij uw hond te corrigeren is mede bepalend of uw hond geschikt is voor de dagbesteding.

Locatie

4WalkingDogs

Training en dagbesteding voor honden

Ossenwaard 11-13
3945PG Cothen
T: 0625 471 631
M: 4walkingdogs69@gmail.com