Even voorstellen

Mijn naam is Ingrid van Dijk ik woon met veel plezier in Cothen (Wijk Bij Duurstede) en ik ben gek op honden en het buitenleven. Mijn hele leven heb ik niets anders gewild dan met honden werken en veel buiten zijn. Weer of geen weer maakt me niet uit.

Ik bijf onder alle omstandigheden geduldig met honden, misschien omdat ik er altijd de humor van blijf zien. Ik geef niet snel op, ben praktisch creatief en sta open voor ideeën. Ik zal altijd nieuwsgierig blijven naar hoe honden in elkaar zitten, zo ontdek ik iedere dag weer nieuwe dingen aan het gedrag van honden. Je raakt nooit uitgeleerd.

Een hondenuitlaatservice (HUS) betekent voor mij honden én mensen helpen. Een hond heeft veel aandacht nodig, niet af en toe, maar structureel, iedere dag weer. Wie een hond heeft merkt dat minder aandacht consequenties heeft voor het gedrag van de hond. Een wandeling is meer dan alleen maar de behoefte doen. Tijdens de wandeling leest en beantwoordt de hond zijn pee-mail, speelt, rent in het rond, snuffelt en ravot met andere honden. Een hond die buiten zijn energie kwijt kan is thuis rustig en tevreden. Dat is prettig voor de hond en prettig voor het baasje. En daar gaat het me om: een blije hond en een blije baas.

Wie bij thuiskomst ziet dat de gang en huiskamer vol staan met vieze pootafdrukken en modderspetters, voelt zich niet geholpen.
Voorstellen_0697